web design
promovare site
magazine virtuale
contact

Optimizare motoare de cautare

Optimizarea pentru motoarele de cautare este o forma de promovare a sitului care nu necesita resurse (financiare) constante in timp. Un site bine optimizat si promovat, se poate mentine mult timp pe pozitii fruntase in motoarele de cautare.

Optimizarea unui site ar trebui sa fie prioritara pentru majoritatea siturilor din internet, fiind una dintre cele mai bune si puternice metode de marketing online.

Statistic vorbind, pentru majoritatea siturilor, peste 80% dintre vizite ar trebui sa fie generate de catre motoarele de cautare, adica de catre optimizare SEO


Optimizare motoare de cautare: ce insemana?

Optimizarea unui site pentru motoarele de cautare inseamna pe scurt crearea sitului (text, linkuri, grafica) si promovarea sa intr-un mod care sa aduca situl intre primele pozitii ale rezultatelor motoarelor de cautare pentru o anumita fraza (sau mai multe fraze) - numite in continuare "fraze de cautare". O fraza de cautare este un cuvant sau mai multe cuvinte care sunt introduse in interfata unui motor de cautare pentru a fi gasite pe internet. Motorul de cautare va afisa toate rezultatele (toate siturile) care contin acele cuvinte. Optimizarea pentru motoarele de cautare se refera la scrierea unui site astfel incat el sa fie "prietenos" cu motoarele de cautare si sa ajunga intre primele rezultate ale cautarilor.

Ce am de castigat de pe urma optimizarii pentru motoarele de cautare?

Optimizarea pentru motoarele de cautare este una dintre cele mai eficiente si ieftine metode de promovare a unui site pe internet. Scrierea si promovarea initiala a unui site ii vor aduce acestuia vizitatori si deci eventuali clienti pentru ceea ce situl incearca sa vanda / popularizeze. De ce este importanta optimizarea pentru motoarele de cautare? In mod normal, un site ar trebui sa primeasca un procent de 80-85% dintre vizitatorii sai din motoarele de cautare (Google, Yahoo, MSN, Altavista). De aici se poate lesne deduce de ce optimizarea pentru motoarele de cautare este importanta pentru un site. La ce ar folosi un site daca nu ar avea un numar mare de vizitatori?

Optimizarea incearca sa aduca sitului tocmai acesti vizitatori la unul dintre cele mai mici preturi posibile. Pe scurt optimizarea pentru motoarele de cautare este una dintre cele mai simple, ieftine si eficiente forme de reclama si promovare online.

Optimizarea Google vs reclama platita

Reclama platita este o alta forma de promovare a unui site. Dezavantajul reclamei platite este faptul ca necesita in permanenta fonduri din partea firmei care detine situl. In momentul in care campania de publicitate este oprita, rezultatele (numarul de vizitatori) scad vizibil.

Avantajul reclamei platite este faptul ca rezultatele sunt vizibile din primul minut in care a inceput campania de reclame si se plateste doar pentru vizitatori primiti pe site. Mai multe detalii legate de reclamele platite.

Spre deosebire de reclama platita, optimizarea siturilor pentru motoarele de cautare aduce rezultate pe termen lung si la pret mic. Chiar daca initial rezultatele trebuiesc asteptate cateva luni, odata indexat situl, acesta necesita fonduri foarte mici pentru intretinere, fonduri mult mai mici decat cele necesare reclamei platite.

Optimizarea pentru motoarele de cautare

Optimizarea sitului pentru motoarele de cautare este, dupa parerea noastra o necesitate pentru majoritatea siturilor. Din pacate, multa lume creaza situri fara a cunoaste aceste aspecte, si de obicei sfarsesc prin a concluziona ca situl nu aduce profit firmei, nefiind vizitat.

Iata in continuare cateva dintre rezultatele obtinute de firma noastra in optimizarea (si crearea) siturilor internet si a mgazinelor virtuale:

Resultatele noastre in Optimizarea SEO

  • www.licitatii-electronice.ro - locul 1: "licitatii electronice", locul 4: "licitatii"
  • www.novacolor.ro - locul 1: "vopsele", locul 1: "producator lacuri si vopsele"
  • www.vopsitorieindustriala.ro - locul 1: "vopsitorie industriala"
  • www.vopsele-lavabile.ro - locul 1: "vopsele lavabile"
  • si exemplele pot continua...

servicii de WEB DESIGN si magazine virtuale oferite de firma noastra
      web design
      reclame Google
      promovare site
      optimizare Google
      web hosting
      consultanta situri
      inregistrare domenii
      intretinere si administrare

preturi estimative pentru proiecte realizate
      site prezentare firma
      site prezentare business
      magazine virtuale la comanda
      magazine virtuale la cheie
      cataloage prezentare produse
      site de tip portal
      site la comanda

ultimele proiecte realizate
      www.ralmi.ro
      www.dgmguard.ro
      www.devihov.ro
      www.aquarell.ro
      www.alizmetab.ro
      www.bodyharmony.ro
      www.e-galaxy.ro